Estetsko zobozdravstvo poskrbi za vaš videz zob

Vaši zobje nimajo le estetskega pomena, saj poleg tega, da sooblikujejo obraz, pripomorejo tudi k razločnemu govoru, njihova glavna naloga pa je dobro žvečenje hrane, kar vpliva na našo prebavo in na celotno zdravje vašega telesa.

Beri dalje...

Zobni implantanti – Prava izbira za nefunkcionalne zobe

V kolikor se vam zgodi, da ste začeli zobe izgubljati, je estetsko zobozdravstvo tisto, ki lahko reši vaš problem z zobnimi vsadki.

Beri dalje...

Video nasveti

Vabljeni k ogledu kratkih, a koristnih video nasvetov, ki jih je opravila dr. Barbara Verderber na http://www.n-tv.si.

Če imate še kakšno dodatno vprašanje, potem na desni kliknite na “Vprašajte nas” in kakor hitro bo mogoče, vam bomo odgovorili na vaše vprašanje!

Beri dalje...

Implantati – za koga so primerni in za koga ne

Zaradi spodbudnih rezultatov so danes indikacije za uporabo implantata kot možno protetično rešitev zelo široke. Za implantate se odločamo kadar pacientu manjka le en zob v sklenjeni zobni vrsti in so sosednji zobje intaktni ali imajo le majhne zalivke. Kadar manjkajo zobje za izdelavo fiksnoprotetičnega mostička in bi v nasprotnem primeru bili primorani izdelati protezo, ki si je pacient ne želi.

Beri dalje...

Implantati – učinkovit način nadomestitve zob

Implantat ali implantati lahko prekinejo nefunkcionalno zobovje ali pa negativno samopodobo. Izguba enega ali več zob predstavlja za vsakega precejšen stres. Še posebno je boleče kadar se izgubi zob v vidnem delu ali kadar zaradi izgube zob v zadnjem delu ne more pacient dobro prežvečiti hrane. Pri starostnikih pa je precej boleča izguba zadnjega zoba, saj s tem ostane brez funkcionalnih zob za žvečenje.

Beri dalje...

Vnetje dlesni in čiščenje zob

Imate otekle ali vnete dlesni? So mogoče rdeče ali celo modrikasto vijoličaste? Ali ob ščetkanju zob opazite krvavljenje dlesni in imate celo krvav izpljunek? Če je odgovor na katero koli vprašanje pritrdilen, potem imate vnete dlesni.Z vzdrževanjem pravilne ustne higiene lahko vnetje odpravite.

Beri dalje...

Preprečite krvavenje in vnetje dlesni

Skoraj vsakdo izmed nas se je že soočil s težavo kot so krvaveče in vnete dlesni. Ko je krvavenje dlesni le občasno, navadno težave ne vzamemo resno. Pogosto je prva reakcija zmanjšan pritisk z zobno ščetko in izogibanje s ščetko mestu kjer dlesen krvavi.

Beri dalje...

Zobni mostičkek – izberite najprimernejšega

Zobni mostiček je glede na izbor materiala kombinacija kovine in plastične fasete, kovine in porcelana, lahko je kombinacija cirkona in porcelana ali polnokeramičen.

Beri dalje...
  • Stran 1 od 2
  • 1
  • 2
Omogočite piškotke na spletni strani Murident in izboljšajte delovanje (dovolite Google Analytics anonimno beleženje statistike obiska, FB gumbe za všečkanje, itd.) Ali se strinjate z uporabo piškotkov? Dodatne informacije »