Zobozdravstvene storitve

Brezbolečinsko, učinkovito in nežno!

V naši ambulanti uporabljamo diodni laser z valovno dolžino 810 nm (nanometer). Prednost laserja je širok spekter uporabe in minimalno invazivni posegi.

Pregled za karies, zobni kamen, zobne obloge in druge težave

Ko pacient prvič pride v zobno ambulanto je pomembno, da se mu natančno posvetimo  in naredimo natančen pregled zobovja ter vseh obzobnih tkiv, za glavne težave kot sta karies in zobni kamen ter druge bolezni.

Estetsko zobozdravstvo: restavracije, inlayi, onlayi, zobne luske

Pri estetskih posegih je zelo pomembno, da harmonično združimo estetiko in funkcionalnost. Le tako smo profesionalno opravili svoje delo in  stranki pričarali skladen nasmeh.

Implantati – zobni vsadki

Implantati ali zobni vsadki so v sodobnem zobozdravstvu zelo uspešen medicinski poseg, s katerim vam lahko nadomestimo enega ali več zob.

Zobni mostiček

Če vam v zobnem loku manjka eden ali več zob, lahko vrzel, ki je nastala, premostimo s zobnim oziroma protetičnim mostičkom.

Zobna proteza in kombinirana zobna protetika

Zobno protezo vam oblikujemo tako, da vam bo nadomestila manjkajoče zobe in manjkajočo dlesen. Imeli boste naravni videz z protezo, ki je enostavno snemljiva in enostavna za čiščenje.

Zobne prevleke

V kolikor vaše  zobe prizadene zobna gniloba ali karies, je potrebno vse kariozne mase odstraniti in nastali defekt nadomestiti z ustreznim umetnim materialom, ki je odvisen od vaših želja in potreb.

Plombiranje zob v estetskem zobozdravstvu

Že dolgo so minili časi, ko smo manjkajoče zobno tkivo nadomeščali z amalgamskimi zalivkami. Take restavracije so v nasprotju z vidiki estetskega zobozdravstva in po nekaterih raziskavah škodljive zdravju.

Zalivanje zob ob nastanku kariesa

Najbolj grozeča nevarnost otroškim zobem je  zobna gniloba ali karies. Najbolj učinkovito ga poleg preventive preprečujemo z zalivanjem fisur.

Zdravljenje vnetja dlesni

Kadar imate krvaveče dlesni, morate to vzeti resno, obiskati izbranega zobozdravnika in ugotoviti vzrok. Imejte v mislih, da krvaveče dlesni pogosto prva stopnica do težjih oblik parodontalnih bolezni.

Endodontija – zdravljenje koreninskih kanalov

Sodobni pristopi v stomatologiji omogočajo, da pacienti ohranjate svoje zobe v visoko starost. Pomemben je natančen potek zdravljenja.

Omogočite piškotke na spletni strani Murident in izboljšajte delovanje (dovolite Google Analytics anonimno beleženje statistike obiska, FB gumbe za všečkanje, itd.) Ali se strinjate z uporabo piškotkov? Dodatne informacije »