Estetsko zobozdravstvo Murident

+386 (0)1 430 51 59

Zdravljenje vnetja dlesni

Zdravljenje

Zdravljenje vnetja dlesni

Kadar imate krvaveče dlesni, morate to vzeti resno, obiskati izbranega zobozdravnika in ugotoviti vzrok. Imejte v mislih, da krvaveče dlesni pogosto prva stopnica do težjih oblik parodontalnih bolezni.

Vnetje obzobnih tkiv ali parodontalna bolezen je najbolj razširjena kronična bolezen, ki pa nima vpliva samo na izgubo zob in spremenjen videz zaradi tega, ampak vpliva mnogo dlje od ustne votline, to je tudi na sistemsko zdravje.

Vnetje dlesni lahko povzročajo slabo opravljeni zobozdravstveni posegi

V naši zobozdravstveni ambulanti, bomo ugotovil ali imate morda neustrezne zalivke, ki visijo preko površine zoba in dražijo dlesen. Take zalivke je potrebno zamenjati ali spolirati robove, da ne posegajo v dlesen in jo dražijo.

Prav tako bomo ugotovili ali so mostovi in prevleke neustrezne, ter ali je potrebna menjava starih protetičnih nadomestkov za nove. Zavedamo se, da je zelo pomembno redno in natančno odstrani zobni kamen, saj tudi zobni kamen draži dlesen in kronično dražeje povzroča vnetje in krvavitev.

Vnetje dlesni pri nosečnicah

Kot zadnje pa bi rada še izpostavila skupino, pri kateri se pogosto pojavlja krvavenje dlesni kot posledica hormonske spremembe. To so nosečnice. Po tretjem mesecu pa vse do šestega meseca se pogosto pojavi krvavenje dlesni.Včasih samo malo včasih pa precej obilno.

Nosečnice, ki opazijo krvavenje dlesni nas prav tako lahko obiščejo, da s pregledom izključimo že zgoraj omenjene dejavnike. Izdatno se bomo posvetili higieni zob, saj bakterije v zobnih oblogah sproščajo strupe, ki lahko vodijo v parodontalno bolezen, ki je eden izmed dejavnikov tveganja za prezgodnji porod ali prenizko porodno težo.

Spletni obrazec

Naročilnica na obisk

Prosimo izpolnite naročilnico in se naročite na prvi obisk.

Vašo prijavo z veseljem pričakujemo, in garantiramo skrbno ravnanje z vašimi osebnimi podatki!

Delovni čas

Ponedeljek
Torek
Sreda - Četrtek
Petek